A makrokozmosszal azonosult jógi

A tanszéken 3 évfolyam van, az I. és a II. évfolyam nappali és internetes-levelező, a III. évfolyam második szemesztere csak nappali tagozaton látogatható.

A képzés 3 tanévből, azon belül összesen 6 szemeszterből áll. Egy-egy szemeszter 12 előadást tartalmaz. A szemeszterek tematikusan egymásra épülnek, a tananyag ugyanazokból az előadásokból áll mind a nappali, mind az internetes-levelező tagozaton. Ez utóbbin a hallgatók korábban rögzített gyakorlatok és előadások kép- és hanganyagát kapják meg.
A foglalkozások gyakorlati és elméleti részből állnak. A tematikában a gyakorlat és az elmélet összehangolt, a hallgatók élettani ismereteiket egyre bővítve fejlődnek jóga gyakorlataikban, a kettő egymásra épül. Az I. évfolyamon a tanfolyam alkalmilag is látogatható. A III. évfolyamra csak az tud beiratkozni, aki az első két évben elsajátította az ehhez szükséges elméleti és gyakorlati tananyagot.

A foglalkozások heti két alkalommal 18.00-20.40 között tartanak a következő beosztás szerint:
I.-II.évfolyam csütörtönként, a
III. évfolyam szerdánként látogatható.

Az érdeklődők egy előadást térítésmentesen kipróbálhatnak, illetve gyakorlás céljából egy szemeszter során egyszer bérlettel látogathatják a foglalkozásokat.

Az internetes tagozat hallgatói az I. és II. évfolyam anyagát egyéni jelszó segítségével az interneten keresztül töltik le, a levelező tagozatosok pedig DVD formátumban kapják meg az előadásokat. Az internetes/levelező tagozatokra bármikor be lehet iratkozni, elvégzése sem térben, sem időben nem kötött, egyéni tempóban végezhető. A III. évfolyam második félévének anyaga viszont csak személyes átadás útján, oktatói felügyelet mellet sajátítható el. A nappali tagozat előadásaira az internetes/levelező tagozatok hallgatói saját évfolyamukon belül térítésmentesen, bármikor beülhetnek.

Egy szemeszter tandíja 30.000,- Ft. A levelező tagozaton (amennyiben a hallgató nem letöltéssel jut hozzá az anyagokhoz) +500.- Ft/DVD lemez technikai költséget, és szükség esetén 430.- Ft postaköltséget kell fizetni.
Részletfizetés lehetséges, a nappali tagozaton 40%-30%-30% lebontásban, havonkénti esedékességgel, az internetes/levelező tagozatosok egyéni egyeztetés szerint.

2014 AKTUÁLIS SZEMESZTER ELŐADÁSAI

Első évfolyam

Második évfolyam

Harmadik évfolyam

 

Figyelem!
Kesztölcön hetente kétszer, kedden és pénteken szeretettel várjuk a jógázni vágyókat a Javasramban. Érdeklődni a hajni@javas.hu email címen és a 30/394-6830-as telefon-számon lehet. Miskolcon is szeretettel várjuk a jóga iránt érdeklődőket, bővebb információ a roll@javas.hu email címen illetve a 30/925-0269-es telefonszámon kapható.

Első évfolyamos hallgató belépése
őszi félévre

Első évfolyamos hallgató belépése
tavaszi félévre


Második évfolyamos hallgató belépése
őszi félévre

Második évfolyamos hallgató belépése
tavaszi félévreMireisz László: Javaskönyv
Miresz László: Jógama

Dr. David Frawley - Dr. Vasant Lad: Gyógynövény jóga
Rápóti-Romváry: Gyógyító Növények
Melliusz Péter: Herbárium
Varró Aladár Béla: Gyógynövénylexikon

Dr. Simoncsics Péter: Betegségeink jelei
(Távol-keleti diagnosztika)
Dr. Vasant Lad: Ayurvéda - Az öngyógyítás tudománya

javasgyógyfa

Az előadások helyszíne:

I. kerület, Attila út 29.    |   Javasram, Kesztölc   |   Tel.: +3630/394-6840