Göncöl

Göncöl

A Göncöl Szellemtudományi Szabadegyetem a Javas Hagyományőrző Kör (www.javas.hu) szellemtudományi, gyakorlatorientált iskolája, mely azzal a céllal jött létre, hogy utat mutasson hallgatóinak az egyetemes hagyományon, őstudásokon, szellemi javakon keresztül az önismerethez, vagyis a tudatosság által megvilágított, rendezett, harmonikus életvezetés felé. ... Tovább »

Asztrológia

Asztrológia

A Hermetikus asztrológia az asztrológiának olyan irányzata, ami az önismereti elemeket helyezi előtérbe. Ezért a képzés során komoly hangsúlyt helyezünk arra, hogy a hallgatók saját születési képletük vizsgálatán keresztül szerezzenek tudást, tapasztalatot arról, hogy az asztrológia működik, működtethető – segítségével a hallgatók megismerhetik önmagukat, hajlamaikat. ... Tovább »

Jóga

Jóga

A foglalkozások gyakorlati és elméleti részből állnak. A tematikában a gyakorlat és az elmélet összehangolt, a hallgatók élettani ismereteiket egyre bővítve fejlődnek jóga gyakorlataikban, a kettő egymásra épül. ... Tovább »

Általános Rendszerező Élettan

Általános Rendszerező Élettan

Azt állítani, hogy a semmiből egy új gyógyászati irányzatot teremtettünk a Javasgyógyászat megfogalmazása, illetve világképének bevezetése, köztudatba emelése által, nem fedné a valóságot. .... Tovább »

Hagyomány

Hagyomány

A hagyomány tanszék korábbi, A magiar hagyomány világképe és az Egyetemes Hagyomány három-három évfolyamának előadásai internetes/levelező tagozatokon hozzáférhetőek és DVD-én is megvásárolhatóak. .... Tovább »

 

Dr. Kmeth Sándor: HERBÁRIUM

„Az a növény a gyógynövény, amelynek ismerjük a gyógyászati hatását, így csak tőlünk függ, hogy melyik az és melyik nem.”

Ön annak a gyógyászati rendszernek a gyógynövénytárát tartja a kezében, amely alapján a magyar kultúrkörben az ősi idők gyógyítói tevékenykedtek. Ezt Általános Rendszerező Élettan néven fogalmaztuk újjá, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy olyan gyógyászati módot nyújtsunk, amely egyben szellemi útként a tökéletesedés lehetőségét is felkínálja a gyógyítani és a gyógyulni vágyóknak. E növénytár nem csak abban előremutató, hogy a gyógynövények több hagyományos gyógyászati rendszer szempontjából kerültek kidolgozásra – úgy mint az indiai áyurvéda, a tibeti gyü-si, az egyiptomi eredetű hermetikus és az európai hippokratészi -, hanem a mai modern orvoslás szerint megállapított kórképekhez illesztve is képes hatékony terápiás információt szolgáltatni. A Herbárium a témában eddig megjelent szakkönyvektől eltérően a gyógynövényeket lélektani hatásuk illetve lelki kórképek szerint is ismerteti.

Részlet a könyv bevezetőjéből:

   Remélhetőleg egyre inkább teret nyer az a szemlélet, mely szerint a testi egészség, illetve a betegségek és tünetek szoros összefüggésben állnak a lélekben zajló folyamatokkal, a lélek pillanatnyi állapotával. Persze nem kell egyből elfogadnunk, hogy minden betegség lelki eredetű, de azt azért észrevehetjük, hogy a lelki és a testi folyamatok együtt jelennek meg, és együtt is változnak.
Az ősi világképek többsége azt állítja, hogy a lélek elsődleges a testhez képest, így a lélek „formálja” maga köré a testet, és működteti azt a „halál” pillanatáig. Vagyis a lélek adja az életerőt az életben maradáshoz, mert a test lélek nélkül csak oszló hulla.
Az irányítás tudatos megszerzése, és megtartása az élettani folyamataink felett az elérendő cél, mert ez az ember egészségét, boldogulását, és szabadságát eredményezi. Így megszűnhet a kiszolgáltatottsága minden szinten.    A hagyományban fellelhető ősi gyógyászati rendszerek nagyrésze is ezeket a célokat fogalmazza meg, kimondva, vagy kimondatlanul és ehhez kapcsolódnak élettani elveik, gyógyító módszereik.    A magyar gyógyítói világképben, a javasok gyógyászatában is megtalálhatók mindezek, bár a több évezredes, szándékos rombolásnak köszönhetően már csak nyomokban, és sokszor csak kikövetkeztethetően.    Ezért szükséges volt a világ távolinak tűnő kultúráit segítségül hívni a restaurálás folyamatához és meríteni az egyiptomi, a görög, az indiai, a tibeti, a kelta és más gyógyászati rendszerekből. Így azok, az akkor kapott ismereteiket most visszaadhatják annak a kultúrkörnek amely egykor táplálta őket, amelytől azt vélhetően eredetileg is kapták.
Az élni tudás ismeretét, az élettant, a magyar kultúrkörben az anyatejjel, az anyanyelvvel szívták magukba felmenőink, és valójában a fennmaradt magyar nyelvnek köszönhetően tesszük ezt tudattalanul a mai napig mi is. Ezen ismeretek megszerzése, és saját magunkra vonatkoztatása az a varázsütés, amely életre keltheti bennünk újra a történelem előtti boldog idők világképét és őseink szellemiségét.
Egyedülálló ez a kiadvány, mert az alapját képező egyszerű gyógyászati rendszer segítségével az olvasó képes meghatározni a diagnózist, és képes összehangolni azt a terápiával az egyéni hajlamainak és pillanatnyi állapotának megfelelően. Gyakorlati információt kap a gyógynövények gyűjtése, szárítása, tárolása, elkészítési és felhasználási lehetőségeiről, valamint ismertetőt a gyógynövények használatához.
Komplex gyűjteménye található a könyvben a testi kórképek és élettani hatások szerint javasolható, valamint különleges újdonságként a lelki kórképek és lélektani hatások szerint javasolható gyógynövényeknek. Többek között megtudhatjuk, hogy a depresszió ellen hatásos az orbáncfű, angyalgyökér, ánizs, hegyi árnika, bazsalikom, bors, citrom, citromfű, csombormenta, ezerjófű, kálmos, narancs, pemetefű, rebarbara, míg a kapott rosszmájú megjegyzéseken tárnicsgyökér segítségével könnyebben léphetünk túl, viszont a hárs javítja a partneri viszonyunkat.

Ízelítő a könyvből: erdei Aranyvessző és kis Ezerjófű

          

Kattintson a képre nagyításért

RENDELJE MEG DR. KMETH SÁNDOR HERBÁRIUM C. KÖNYVÉT!
EGY PÉLDÁNY ÁRA: 7.000,-FT + CSOMAGOLÁSI ÉS POSTAKÖLTSÉG