Göncöl

Göncöl

A Göncöl Szellemtudományi Szabadegyetem a Javas Hagyományőrző Kör (www.javas.hu) szellemtudományi, gyakorlatorientált iskolája, mely azzal a céllal jött létre, hogy utat mutasson hallgatóinak az egyetemes hagyományon, őstudásokon, szellemi javakon keresztül az önismerethez, vagyis a tudatosság által megvilágított, rendezett, harmonikus életvezetés felé. ... Tovább »

Asztrológia

Asztrológia

A Hermetikus asztrológia az asztrológiának olyan irányzata, ami az önismereti elemeket helyezi előtérbe. Ezért a képzés során komoly hangsúlyt helyezünk arra, hogy a hallgatók saját születési képletük vizsgálatán keresztül szerezzenek tudást, tapasztalatot arról, hogy az asztrológia működik, működtethető – segítségével a hallgatók megismerhetik önmagukat, hajlamaikat. ... Tovább »

Jóga

Jóga

A foglalkozások gyakorlati és elméleti részből állnak. A tematikában a gyakorlat és az elmélet összehangolt, a hallgatók élettani ismereteiket egyre bővítve fejlődnek jóga gyakorlataikban, a kettő egymásra épül. ... Tovább »

Általános Rendszerező Élettan

Általános Rendszerező Élettan

Azt állítani, hogy a semmiből egy új gyógyászati irányzatot teremtettünk a Javasgyógyászat megfogalmazása, illetve világképének bevezetése, köztudatba emelése által, nem fedné a valóságot. .... Tovább »

Hagyomány

Hagyomány

A hagyomány tanszék korábbi, A magiar hagyomány világképe és az Egyetemes Hagyomány három-három évfolyamának előadásai internetes/levelező tagozatokon hozzáférhetőek és DVD-én is megvásárolhatóak. .... Tovább »

 

Élettan-jóga

A tanszéken 3 évfolyam van, az I. és a II. évfolyam nappali és internetes-levelező, a III. évfolyam második szemesztere csak nappali tagozaton látogatható.A képzés 3 tanévből, azon belül összesen 6 szemeszterből áll. Egy-egy szemeszter 12 előadást tartalmaz. A szemeszterek tematikusan egymásra épülnek, a tananyag ugyanazokból az előadásokból áll mind a nappali, mind az internetes-levelező tagozaton. Ez utóbbin a hallgatók korábban rögzített gyakorlatok és előadások kép- és hanganyagát kapják meg.
A foglalkozások gyakorlati és elméleti részből állnak. A tematikában a gyakorlat és az elmélet összehangolt, a hallgatók élettani ismereteiket egyre bővítve fejlődnek jóga gyakorlataikban, a kettő egymásra épül. Az I. évfolyamon a tanfolyam alkalmilag is látogatható. A III. évfolyamra csak az tud beiratkozni, aki az első két évben elsajátította az ehhez szükséges elméleti és gyakorlati tananyagot.A foglalkozások heti két alkalommal 18.00-20.40 között tartanak a következő beosztás szerint:
I.-II.évfolyam csütörtönként, a
III. évfolyam szerdánként látogatható.Az érdeklődők egy előadást térítésmentesen kipróbálhatnak, illetve gyakorlás céljából egy szemeszter során egyszer bérlettel látogathatják a foglalkozásokat.Az internetes tagozat hallgatói az I. és II. évfolyam anyagát egyéni jelszó segítségével az interneten keresztül töltik le, a levelező tagozatosok pedig DVD formátumban kapják meg az előadásokat. Az internetes/levelező tagozatokra bármikor be lehet iratkozni, elvégzése sem térben, sem időben nem kötött, egyéni tempóban végezhető. A III. évfolyam második félévének anyaga viszont csak személyes átadás útján, oktatói felügyelet mellet sajátítható el. A nappali tagozat előadásaira az internetes/levelező tagozatok hallgatói saját évfolyamukon belül térítésmentesen, bármikor beülhetnek.Egy szemeszter tandíja 30.000,- Ft. A levelező tagozaton (amennyiben a hallgató nem letöltéssel jut hozzá az anyagokhoz) +1500.- Ft/DVD lemez technikai költséget, és szükség esetén 600.- Ft postaköltséget kell fizetni.
Részletfizetés lehetséges, a nappali tagozaton 40%-30%-30% lebontásban, havonkénti esedékességgel, az internetes/levelező tagozatosok egyéni egyeztetés szerint.

Tematika

A három évfolyam tematikája

Ajánlott irodalom

Mireisz László: Javaskönyv
Miresz László: Jógama

Dr. David Frawley – Dr. Vasant Lad: Gyógynövény jóga
Rápóti-Romváry: Gyógyító Növények
Melliusz Péter: Herbárium
Varró Aladár Béla: Gyógynövénylexikon

Dr. Simoncsics Péter: Betegségeink jelei (Távol-keleti diagnosztika)
Dr. Vasant Lad: Ayurvéda – Az öngyógyítás tudománya

Javasgyógyfa