Göncöl

Göncöl

A Göncöl Szellemtudományi Szabadegyetem a Javas Hagyományőrző Kör (www.javas.hu) szellemtudományi, gyakorlatorientált iskolája, mely azzal a céllal jött létre, hogy utat mutasson hallgatóinak az egyetemes hagyományon, őstudásokon, szellemi javakon keresztül az önismerethez, vagyis a tudatosság által megvilágított, rendezett, harmonikus életvezetés felé. ... Tovább »

Asztrológia

Asztrológia

A Hermetikus asztrológia az asztrológiának olyan irányzata, ami az önismereti elemeket helyezi előtérbe. Ezért a képzés során komoly hangsúlyt helyezünk arra, hogy a hallgatók saját születési képletük vizsgálatán keresztül szerezzenek tudást, tapasztalatot arról, hogy az asztrológia működik, működtethető – segítségével a hallgatók megismerhetik önmagukat, hajlamaikat. ... Tovább »

Jóga

Jóga

A foglalkozások gyakorlati és elméleti részből állnak. A tematikában a gyakorlat és az elmélet összehangolt, a hallgatók élettani ismereteiket egyre bővítve fejlődnek jóga gyakorlataikban, a kettő egymásra épül. ... Tovább »

Általános Rendszerező Élettan

Általános Rendszerező Élettan

Azt állítani, hogy a semmiből egy új gyógyászati irányzatot teremtettünk a Javasgyógyászat megfogalmazása, illetve világképének bevezetése, köztudatba emelése által, nem fedné a valóságot. .... Tovább »

Hagyomány

Hagyomány

A hagyomány tanszék korábbi, A magiar hagyomány világképe és az Egyetemes Hagyomány három-három évfolyamának előadásai internetes/levelező tagozatokon hozzáférhetőek és DVD-én is megvásárolhatóak. .... Tovább »

 

Hagyomány

A hagyomány tanszék korábbi, A magiar hagyomány világképe és az Egyetemes Hagyomány három-három évfolyamának előadásai internetes/levelező tagozatokon hozzáférhetőek és DVD-én is megvásárolhatóak.
Az előadások tematikái alább olvashatóak. Továbbá A magyar vallás és a magyar mithológia előadássorozat keretein belül a A magyar vallás-A méd magyar folytonosság címmel elhangzott előadások is megvásárolhatóak DVD-én.

Előadók: Mireisz László, Kovács Gábor, dr. Kmeth Sándor, Barna Gábor és Csörgő Zoltán.

Az előadások tematikája itt olvasható.

A levelező tagozaton (amennyiben a hallgató nem letöltéssel jut hozzá az anyagokhoz) + 1500.- Ft/DVD lemez technikai költséget és szükség esetén 530.- Ft postaköltséget kell fizetni.

 

A Taoizmus elmélete, gyakorlata és jósrendszerei előadássorozat letöltése innen

A Magyar Vallás és a magyar mithológia előadássorozat letöltése innen

LEVELEZŐ TAGOZAT ELŐADÁSAI
Magiar hagyomány
Egyetemes hagyomány
Első évfolyam
Második évfolyam
Harmadik évfolyam

 

Ajánlott olvasmányok:

Az egyetemes hagyományhoz:

Hamvas Béla művei

Mircea Eliade művei:
– A samanizmus: az eksztázis ősi technikái.
Bp. Osiris, 2001.
– A szent és a profán: a vallási lényegről.
Bp. Európa, 1987.
– A jóga: halhatatlanság és szabadság.
Bp. Európa, 1996.
– Vallási hiedelmek és eszmék története.
Bp. Osiris-Századvég, 1994-1996.
– Az örök visszatérés mítosza avagy a mindenség és a történelem.
Bp. Európa, 1998

A magiar hagyományhoz:

– Berze Nagy János: Égigérő fa
– Erdélyi Zsuzsanna: Hegyet hágék, lőtöt lépék
– Ipolyi Arnold: Magyar Mythologia
– Mireisz László: Magyar vallás